با گذشت بیش از چهار هفته از اعلام رئیس قوه قضاییه مبنی بر «عفو» گسترده متهمان و محکومان اعتراضات سراسری و بهرغم آزادی و مختومه شدن پرونده شمار قابل توجهی از زندانیان مرتبط با اعتراضات، برخی از بازداشتشدگان همچنان در شرایط بلاتکلیفی در بازداشت موقت بسر میبردند.
نیلوفر حامدی، الهه محمدی و سمانه اصغری از جمله کسانی هستند که با وجود گذشت بیش از پنج ماه از دستگیریشان همچنان در انتظار برگزاری جلسه دادگاه و تعیین تکلیف پروندهشان هستند.
نیلوفر حامدی، روزنامهنگار گروه اجتماعی روزنامه شرق، روز ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱ در منزلش در تهران دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او پس از سپری کردن نزدیک به سه ماه بازداشت در بند ۲۰۹، به همراه الهه محمدی در تاریخ ۲۷ آذرماه ١۴٠١ به زندان زنان قرچک ورامین منتقل شد و همچنان در این زندان است.
الهه محمدی روزنامەنگار گروه اجتماعی روزنامه هممیهن در تاریخ هفتم مهرماه ۱۴۰۱ دستگیر شد. او که برای ادای برخی از توضیحات احضار شده بود، در مسیر رفتن به بازجویی دستگیر شد. الهه محمدی پس از بازداشت به مدت ۲۱ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری شد و پس از حدود دوماه و نیم از این بازداشتگاه امنیتی به زندان زنان قرچک منتقل شد.
ادامه نگهداری نیلوفر حامدی و الهه محمدی در بازداشت موقت، درحالی است که بازجویی از این دو روزنامەنگار مدتهاست پایان یافته است، اما به گفته خانواده تاکنون با تبدیل قرار بازداشت آنها به وثیقه مخالفت شده و تاریخ برگزاری جلسه دادگاه آنها نیز اعلام نشده است.
روز شش آبان ۱۴۰۱، وزارت اطلاعات در بیانیەای مشترک با اطلاعات سپاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی را متهم کرد که با گرفتن عکس پدر و مادر ژینا امینی در بیمارستان و انتشار آن و همچنین سفر فوری به سقز و تهیه گزارش از مراسم خاکسپاری ژینا امینی در روشن کردن آتش اعتراضات نقش داشتهاند.
سمانه اصغری، فعال حقوق کودک و عضو سابق هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان که روز نوزدهم مهرماه ۱۴۰۱ در منزلش در تهران دستگیر شد، دیگر زندانی بلاتکلیف در زندان زنان قرچک است که علیرغم برگزاری جلسه دادگاهش هنوز حکمی دریافت نکرده و قاضی با تبدیل قرار بازداشتش به وثیقه نیز مخالفت کرده است. او پس از ۳۵ روز بازداشت در بند ۲۰۹ در روز ۲۳ آبان به زندان قرچک منتقل شد و از آنزمان تاکنون در وضعیت بلاتکلیفی در این زندان نگهداری میشود. گفته میشود جلسه رسیدگی به اتهامات وی حدود یکماه پیش در شعبه پانزده دادگاه انقلاب برگزار شده است. ادامه نگهداری سمانه اصغری در زندان درحالی است که روز ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۱ و در پی عفو قضایی متهمان اعتراضات، مسئولان زندان قرچک نام سمانه اصغری را در لیست آزادی اعلام کردند. با مراجعه خانواده و نزدیکان او به زندان اما مشخص شد که آزادی او منتفی شده است. قاضی صلواتی رئیس شعبه پانزده دادگاه انقلاب به خانواده او اعلام کرد که پرونده وی همچنان باز است و دستوری برای آزادی او صادر نشده است.
پس از اجرای طرح عفو اخیر، از ۴۹ زندانی سیاسی زن در زندان قرچک هماکنون تنها هفت زندانی در این زندان باقی مانده و سایرین آزاد شدهاند. نیلوفر حامدی، الهه محمدی، سمانه اصغری، سها مرتضایی، فاطمه ضیایی، زهره سرو و یک زندانی با تابعیت آلمانی زندانیان باقیمانده در زندان قرچک هستند.