مرکز آمار ایران در گزارشی رسمی، از افزایش نرخ بیکاری زنان جوان در ۲۰ استان کشور خبر داد. این آمار نشاندهندهی تناقضی آشکار با ادعای دولت مبنی بر کاهش نرخ بیکاری در کشور است.
به گزارش کولبرنیوز، نرخ بیکاری زنان ١٥ تا ٢٤ ساله در زمستان ١٤٠٢ به ٣٦.٤ درصد رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (زمستان ١٤٠١) افزایش یافته است.
در ٧ استان کشور، که لرستان با ٨٦.٢ درصد بالاترین نرخ را دارد، بیش از نیمی از زنان جوان جویای کار هستند.
نرخ مشارکت اقتصادی زنان (١٣.٨ درصد) یک سوم نرخ مشارکت کل (٤٠.٨ درصد) و یک پنجم نرخ مشارکت اقتصادی مردان (٦٨ درصد) است. همچنین، نرخ بیکاری زنان ١٨ تا ٣٥ ساله (٢٧.١ درصد) بیش از دو برابر نرخ بیکاری مردان در این گروه سنی (١٢.٧ درصد) است.
نکته قابل توجه، سهم بالای زنان فارغالتحصیل دانشگاه در میان جمعیت بیکاران است. ٣٩ درصد از جمعیت بیکاران در سال ١٤٠٢ (معادل ٨٨٤ هزار نفر) فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند که سهم زنان فارغالتحصیل دانشگاه از این جمعیت ٦٩.٣ درصد و سهم مردان ٢٥.٥ درصد است.
گزارش مرکز آمار نشان میدهد که علیرغم ادعای مقامات دولتی، وضعیت اشتغال زنان در کشور، بهویژه زنان جوان و فارغالتحصیلان دانشگاه، بسیار نگرانکننده است.
از جمله چالشهای موجود میتوان به کاهش مشاغل کشاورزی به دلیل کمآبی و سیاستهای دولت در جهت محدود کردن حضور زنان در برخی مشاغل، افزایش مشاغل غیررسمی و تمرکز دولت بر مشاغل خانگی و خرد به عنوان راهکاری برای اشتغالزایی زنان اشاره کرد.