جمهوری اسلامی، که به طرزی هراسان برای حفظ بقایش تقلا میکند، خانوادههای دادخواه انقلاب ژینا را زیر فشارهای مضاعف قرار داده است. روز یکشنبه ۲۱ آبانماه، مهسا توانا خواهر جانباخته مهران توانا برای جلوگیری از برگزاری مراسم سالگرد قتل حکومتی برادرش برای سومین بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اداره اطلاعات رژیم در رشت منتقل شد. روز شنبه ٢٠ آبانماه،جلسه رسیدگی به اتهامات آرمین رستمی برادرجانباخته دکتر آیدا رستمی، از جانباختگان انقلاب ژینا، برگزار شد. ماموران مدتها قبل از رسیدن ۲۵ آبانماه سالگرد قتل حکومتی کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، فشار بر خانواده او برای جلوگیری از برگزاری هرگونه مراسمی را چندین برابر کردند. خانواده و از جمله مادر او، ماهمنیر، به رسم مردم لر یک هفته قبل مراسم آن مظهر معصومیت را دور از چشم مزدوران رژیم برگزار کردند. جیرهخواران، خانواده زنده یاد یلدا آقافضلی، جانباخته ۱۹ ساله انقلاب ژینا را که در ۲۰ آبانماه سال گذشته جان باخته بود، تهدید کردند که نباید مراسم یادبود عزیز جانباختهشان را برگزار کنند. اما آن خانواده شجاع به همراه خویشاوندان در روز موعود بر سر مزار یلدا حاضر شده و یاد دختر عزیزشان را گرامی داشتند. مادرش روز بعد در توضیح مراسم نوشت: تمام هستی مامان! ما مامورها را گول زدیم و آومدیم. نمیدانم اینا چرا اینهمه از شما دلیران میترسن؟ ننگ بر این حکومت بچهکش، تا زمانی که نفس میکشم دادخواهت هستم.
در روز ۱۹ آبانماه خانواده و دوستان اردلان قاسمی در کرمانشاه، تهدیدات ماموران را هیچ انگاشته و بر سر مزارش یاد آن جانباخته انقلاب ژینا را گرامی داشتند. در پیرانشهر نیز در همان روز ۱۹ آبانماه خانواده و جمعی از دوستان و آزادیخواهان در مقابل چشمان مزدوران مزار طاهر عزیزی، جانباخته انقلاب ژینا، را گلباران کردند.
خانواده مهرشاد شهیدی، کارگر جوانی که در اعتراضات اراک در چهارم آبانماه ١۴٠١، مورد اصابت گلوله واقع شد به قول خودشان “محدودیت”ها را به هیچ گرفته و مراسم بزرگداشت سالگردش را برگزار کردند. روز ۱۸ آبانماه در سالگرد جانباخته انقلاب ژینا، فایق مامقادری،مراسمی بر سر مزار آن جانباخته در شهر مهاباد برگزار گردید. روز ١۴ آبانماه خانواده و جمعی از آزادیخواهان در شهر مهاباد بر سرمزار شمال خدرپور، جانباخته انقلاب ژینا، جمع شده و یادش را گرامی داشتند. در ۱۳ آبانماه تعداد زیادی از اهالی مریوان علیرغم تهدیدات ماموران رژیم، یاد جانباخته انقلاب ژینا، نسرین قادری را بر سر مزارش گرامی داشتند.
رژیم با تمام توان میکوشد تا از برگزاری مراسمهای جانباختگان جلوگیری کند. برای نمونه فشار بر خانوادههای جانباختگان انقلاب ۱۴۰۱ چنان افزایش داد که کاربدستان قوه قضائیه مهسا یزدانی، مادر زندهیاد محمدجواد زاهدی، را به ۱۳ سال زندان محکوم کرد تا از سایر مادران و دادخواهان فعال و جسور زهرچشم بگیرد. اما برگزاری بدون وقفه مراسمها نشان دادند که مسئولان در رسیدن به هدف ضدانسانی خود ناکام ماندهاند. با اینحال رژیم به دلایل چندی در مقابله با جنبش دادخواهی و بویژه مادران دادخواه بر شدت فعالیت خود میافزاید. زیرا میداند اگر فعالیتهای دادخواهان ادامه یابد موجب میشود خانوادهها با هم آشنا و متحد شده، در مورد فرزندانشان اطلاعرسانی بیشتری کرده و با تقویت جنبش دادخواهی، جو مبارزاتی در جامعه را زنده نگه دارند.
جنبش دادخواهی در ایران در چهل و چهار سال گذشته با شجاعت خانوادههای عزیز از دست داده و با روایتهای جان بدر بردگان شکنجهگاهها و کشتارگاههای رژیم اسلامی و با اعترافات برخی از زندانبانان زندانهای رژیم، به جنبشی سراسری تبدیل شده و موجبات وحشت شدید سران رژیم را فراهم کرده است. مبارزات تاثیرگزار خانوادههای جانباختگان و بویژه مادران در چند دهه گذشته زمینه برای تجمع و سازمانیافتن آنها زیر یک پرچم را آماده نموده که نمونه آن موجود است. جنبش مذکور این ظرفیت را دارد تا در کنار جنبشهای دیگر نقشی برجسته در سرنگونی جمهوری اسلامی بازی کند.