در دوازدهمین روز حملات اسرائیل به ایران و همزمان با آغاز آتشبس رسمی، آمارها از عمق فاجعه انسانی و گستره خسارات پرده برمیدارند. تاکنون ۲۶ استان هدف حمله قرار گرفتهاند، ۱۰۵۴ نفر کشته و ۴۴۷۶ نفر مجروح شدهاند، ۸۲۳ شهروند با اتهامات امنیتی بازداشت شدهاند.

به گزارش کولبرنیوز در طول ۱۲ روز جنگ میان ایران و اسرائیل، ۲۶ استان ایران شاهد بمباران یا حملات پهپادی و موشکی بودهاند. تنها در روز پایانی، استانهای تهران، فارس، گیلان، البرز و آذربایجان غربی مورد حمله قرار گرفتند و به گفته استاندار تهران، ۱۲ نقطه در این استان در ساعات ابتدایی روز هدف قرار گرفت. آمار رسمی تلفات اعلامشده از سوی وزارت بهداشت، هلال احمر و مقامات استانی تا ظهر روز سوم تیرماه نشان میدهد که از ۵۳۵۶ آسیبدیده، ۶۱۰ نفر کشته و ۴۷۴۶ نفر مجروح شدهاند. در میان کشتهشدگان دستکم ۴۹ زن، دو مادر باردار و ۱۳ کودک دیده میشود. ۹۷۱ نفر در بیمارستانها بستری شدهاند و ۶۸۷ عمل جراحی انجام شده است. همچنین طبق اعلام سازمان نظام پزشکی، ۵ کادر درمان جانشان را از دست دادهاند و ۲۰ کادر درمان دیگر زخمی شدهاند. به گفته وزیر بهداشت ۹۵٪ از کشتهشدگان زیر آوار کشته شدهاند.
بر پایه گزارشهای موجود که از منابع مستقل و غیردولتی گردآوری شده است، تاکنون ۱۰۵۴ نفر کشته شدهاند که شامل ۴۱۷ غیرنظامی، ۳۱۸ نظامی و ۳۱۹ نفر با وضعیت نامشخص است. همچنین ۴۴۷۶ نفر مجروح شدهاند که شامل ۲۰۷۲ غیرنظامی، ۲۵۶ نظامی و ۲۱۴۸ با وضعیت طبقهبندینشدهاند. در مجموع، ۵۵۳۰ نفر دچار تلفات انسانی شدهاند. در استان گیلان حمله به آستانه اشرفیه موجب مرگ ۱۶ نفر و زخمی شدن ۳۳ نفر شده و در تهران بیش از ۱۲۰ واحد مسکونی تخریب کامل شدهاند.
حملات روز سهشنبه سوم تیرماه، منجر به آسیب جدی به بیمارستان سوانح سوختگی مطهری و لبافینژاد تهران شد و به دلیل تهدید امنیتی بیماران به مراکز دیگر منتقل شدند. در مجموع ۷ بیمارستان، ۹ آمبولانس، ۴ واحد بهداشتی و ۶ پایگاه اورژانس آسیب دیدهاند. حملات به مناطق غیرنظامی در شهرهای رشت، کرج، ارومیه، آستانه اشرفیه، لاهیجان، شیراز، بابل، تبریز و تهران ادامه یافت. حمله به زندان اوین منجر به انتقال گسترده زندانیان به زندان تهران بزرگ شد. طبق گزارش خانوادهها، زندانیان در شرایط ازدحام شدید و فقدان امکانات اولیه نگهداری میشوند.
۲۶ استانی که از بیستوسوم خردادماه تا سوم تیرماه ۱۴۰۴، و طی جنگ ۱۲ روزه بهصورت مستقیم مورد حمله قرار گرفتهاند عبارتاند از: تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، کرمانشاه، مرکزی، همدان، فارس، خوزستان، کردستان، البرز، زنجان، بوشهر، قزوین، گیلان، هرمزگان، قم، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمان، سمنان، مازندران، یزد و گلستان.
در کنار آسیبهای فیزیکی، وضعیت امنیتی نیز به شدت تشدید شده است. تاکنون ۲۸۶ شهروند بهدلیل فعالیت در فضای مجازی و ۵۳۷ نفر به دلایل امنیتی بازداشت شدهاند که جمعاً ۸۲۳ نفر را شامل میشود. موارد بازداشتشدگان شامل بهائیان، پژوهشگران، فعالان فضای مجازی، و متهمان به جاسوسی است. تنها در استان کرمانشاه ۱۱۵ نفر بازداشت شدهاند که ۵۴ نفر با قرار تأمین آزاد شدهاند. در همدان نیز ۲۴ پرونده مرتبط با جاسوسی تشکیل شده و ۶ نفر بازداشت شدهاند. در تهران نیز ۶ نفر به اتهام همکاری با موساد بازداشت شدهاند.
در کنار بازداشتها، روند صدور و اجرای احکام قضایی نیز تسریع شده است. مجلس شورای اسلامی طرحی دو فوریتی را برای تشدید مجازات متهمان به جاسوسی تصویب کرده و سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرده که با قانون جدید، محدودیتها برای محاکمه سریع این متهمان برطرف شده است.
از سوی دیگر، اختلال اینترنت که از روز هشتم جنگ آغاز شده بود، اکنون وارد هفتمین روز خود شده است. طبق گزارش منابع خبری، تلگرام احتمالاً بهزودی رفع فیلتر خواهد شد اما واتساپ برای همیشه فیلتر باقی میماند. همچنان شهروندان برای ارتباطات روزمره ناچار به استفاده از فیلترشکن هستند. وزارت ارتباطات دلیل قطعی اینترنت را جلوگیری از جاسوسی از طریق شبکههای داخلی اعلام کرده است. این اختلال موجب قطع خدمات بانکی، آموزشی و درمانی در بسیاری از مناطق شده است. سازمانهای حقوق بشری نیز نسبت به محدودیت گردش آزاد اطلاعات در شرایط جنگی هشدار دادهاند.
در کنار اهداف غیرنظامی، ارتش اسرائیل روز سهشنبه سوم تیرماه، پایگاه موشکی پارچین و ستاد مشترک سپاه پاسداران در میدان کلاهدوز تهران را نیز هدف قرار داد. این حملات پیش از آغاز رسمی آتشبس صورت گرفته و منجر به آسیب گسترده به تجهیزات نظامی شدهاند.
در مجموع، در پایان دوازده روز درگیری، ایران با بیش از ۱۰۵۴ کشته، ۴۴۷۶ زخمی، ۸۲۳ بازداشت، تخریب زیرساختهای حیاتی، بیمارستانها، مدارس، منازل مسکونی و قطع ارتباطات دیجیتال، وارد مرحله تازهای از بحران شده است که پیامدهای انسانی، اقتصادی و سیاسی آن هنوز در حال گسترش است.