چهل و پنج سال استثمار و جنایت، چهل و پنج سال مبارزه و مقاومت

و پنج سال استثمار و جنایت، چهل و پنج سال مبارزه و مقاومت

جمهوری اسلامی چون یک رژیم ناقص‌الخلقه به یاری امپریالیست‌ها متولد شد تا انقلاب آزادی‌خواهانه مردم ایران در سال ۱۳۵۷ خورشیدی را در خون غرقه سازد. رژیم این‌کار را به کمک استثمار شدید، استبداد هار و قتل‌عام های فاشیستی انجام داد. اما در مقابل خود مبارزات، اعتراضات و مقاومتی را پدید آورد که قدم به قدم گسترش یافت و تعمیق شد. امروز، دوازدهم فروردین، که سال‌روز نمایش فریب و ریای رفراندم جمهوری اسلامی است، یادآوری خلاصه‌ای از این مبارزات نشان می‌دهد که این رژیم طی حاکمیت ۴۵ ساله‌اش، با جامعه‌ای آرام و مردمی خاموش و سربزیر روبرو نبوده است.
اولین یورش رژیم جدید به دستاوردهای انقلاب در ۱۶ اسفند ۱۳۵۷ رقم خورد. در این روز روزنامه کیهان از قول خمینی نوشت که زنان باید با حجاب شرعی به وزارتخانه‌ها بروند. فردای آن روز که هشتم مارس، روز جهانی زن، بود تظاهرات بزرگی در شهرهای تهران، اصفهان، سنندج، بندر عباس، کرمانشاه و ارومیه با شعار “مرگ بر استبداد”، “نه روسری، نه تو سری، آزادی و برابری” و نظایر آن‌ها شروع شد و با عقب‌نشینی ظاهری و موقت رژیم تازه به قدرت رسیده به نتیجه رسید.

دومین کارزار مهم علیه حکومت اسلامی در فروردین ۱۳۵۸ توسط کارگران بی‌کار در اصفهان انجام گرفت. در ماه‌های نخست به قدرت رسیدن رژیم اسلامی حدود دو و نیم میلیون ایرانی، یعنی ٢١ درصد نیروی کار آن زمان بی‌کار بودند. این کارگران با شعار “کار یا بیمه بیکاری” جنبش بی‌کاران را بوجود آوردند. این جنبش شروع به خود ساماندهی در شهرهای مختلف و از جمله در اصفهان کرد. بی‌کاران در ۵ فروردین ۵۸ تظاهراتی را تحت هدایت تشکل تازه تاسیس خود به نام “اتحادیه‌ی کارگران بی‌کار اصفهان و حومه” انجام دادند. علی‌رغم سرکوب از جانب حافظان جدید سرمایه راه‌پیمایی اعتراضی بی‌کاران در روزهای بعد ادامه یافت. در ادامه یکی از این تظاهرات‌ها نیروهای مسلح رژیم اسلامی به سوی بیش از ده هزار تظاهرکننده شلیک کردند موجب جانباختن و مجروح شدن ده‌ها نفر و جانباختن کارگر مبارز “ناصر توفیقیان” گردیدند. در همین دوره جنبش مقاومت مردم کوردستان در مقابل جمهوری اسلامی شکل گرفت و کوردستان انقلابی زیر بار حکومت اسلامی نرفت، مقاومتی که تا همین امروز در اشکال مختلف ادامه داشته است. در همان سال ۱۳۶۸ شاهد مبارزات حق‌طلبانه مردم خوزستان و دهقانان ترکمن‌صحرا بودیم که اجازه نمی‌دادند زمین هایشان به خوانین سابق بازگردد. اما جنگ ارتجاعی هشت ساله ایران و عراق به یاری خمینی و رژیم اسلامی آمد. این جنگ را برکتی نامیدند تا تحت لوای آن مخالفین داخلی خود را سرکوب کنند و ملزمات شکست کامل انقلاب و تثبیت حکومت اسلامی را فراهم آورند. سال‌های دهه شصت بر متن جنگ با عراق کشتار جمعی فعالین انقلابی و چپ با بی‌رحمی تمام پیش رفت و هزاران نفر در زندان‌ها قتل عام شدند. اما با پایان جنگ باردیگر مبارزه علیه جمهوری اسلامی از سر گفته شد.

خرداد سال ۱۳۷۱خیزش حاشیه‌نشینان شهر مشهد که با سرکوب خونین روبرو شد. مرداد ۱۳۷۳ خیزش مردم قزوین، در همان سال خیزش مردم اسلام‌شهر علیه گرانی، تیرماه ۱۳۷۶ اعتراضات دانشجویی به خیابان‌های تهران کشیده شد و به مدت چند روز بخش‌های مرکزی شهر تهران به میدان جنگ بین مردم معترض تبدیل شد. اعتراضات میلیونی سال ۱۳۸۸ موسوم به “جنبش سبز” که به دنبال اعتراض به تقلب گسترده انتخاباتی صورت گرفت، خیزش ۱۳۹۶ در اعتراض به فساد و گرانی که از مشهد آغاز شد و به بیش از ۱۰۰ شهر ایران گسترش یافت، خیزش آبان ۹۸ به بهانه گران شدن بنزین و در واقع علیه کلیت جمهوری اسلامی، که به بیش از ۱۵۰ شهر ایران گسترش یافت و ۱۵۰۰ نفر در جریان این خیزش جانباختند. در کنار این خیزش‌ها، شاهد تداوم مبارزات کارگران، کامیون‌داران، رانندگان کامیون، بازنشستگان، مالباختگان، طرفداران محیط‌زیست و مبارزه علیه حجاب اجباری بودیم. به عنوان نمونه تنها در سال ۱۴۰۲ شاهد بیش از ۲۲۰۰ اعتصاب و تجمع کارگری بوده‌ایم و سرانجام امروز در متن تداوم انقلاب ژینا هستیم که از شهریور ۱۴۰۱ آغاز و تا همین امروز در عرصه‌های مختلف ادامه دارد، مراسم‌های باشکوه .نوروزی امسال چون خاری در چشم جمهوری اسلامی یکی از عرصه‌های تداوم این اعتراض و مقاومت بود. تردیدی نیست که این مبارزات سرانجام به سقوط رژیمی منتهی خواهد شد که چیزی جز فساد، دزدی، گرانی، بیکاری، تشدید فقر، بی‌خانمانی، زندان، شکنجه، اعدام و کشتار و نابرابری برای مردم زحمتکش و رفاه، آسایش، تجمل و ثروت اندوزی برای صاحبان سرمایه به ارمغان نیاورده است.

در روز استقرار حکومت جنایت، تحمیق و ویرانی جمهوری اسلامی جا دارد یاد کمونیست‌ها، انقلابیون، پیشقراولان زن و مردی را گرامی بداریم که در جهت جلوگیری از قدرت این هیولای ضد بشری و تحقق آرمان‌های واقعی انقلاب ایران، در میدان نبرد و یا در زندان‌ها جانشان را فدا کردند. یاد الهام‌بخش آنان امروز بیشتر از هر روز دیگر ما را در رزم بی‌امان، نقشه‌مند، سازمان‌یافته و پیوسته علیه رژیم اسلامی و نظام سرمایه‌داری یاری خواهد بخشید.

کولبرنیوز

Next Post

چابهار؛ جان باختن سه سوختبر بلوچ در سانحه رانندگی

د آوریل 1 , 2024
در یک سانحه رانندگی در شهرستان چابهار، سه سوختبر بلوچ‌ جان خود را از دست دادند. به گزارش کولبرنیوز، به نقل از حال‌وش، امروز دوشنبه ۱۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۳، در پی برخورد دو خودرو سوختبر در محور پسابندر به شهرستان چابهار که منجر به آتش‌سوزی شد، سه سوختبر بلوچ جان خود […]
photo 2024 04 01 17 47 47

You May Like

در دفاع از شریفه محمدی