«فرانت‌لاین دیفندرز» خواستار آزادی فوری جعفر ابراهیمی و کامیار فکور شد

telegram cloud photo size 4 6041970395432730912 y

وکیلِ جعفر ابراهیمی و کامیار فکور، مدافعان حقوق بشر، در تاریخ ۱۲ شهریورماه ١۴٠٢ اعلام کرد که در شعبه سوم دادسرای اوین پرونده جدیدی به اتهام «اخلال در نظم عمومی» و «توهین به مسئولان زندان» برای آن‌ها تشکیل‌شده است. هر دو مدافع حقوق بشر حداقل به همراه ده زندانی دیگر در همان روز به‌ اجبار از زندان اوین به زندان قزل‌حصار منتقل شدند.

جعفر ابراهیمی معلم، مدافع حقوق بشر و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA) است. در ساعات اولیه ١٠ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ به منزل این مدافع حقوق بشر یورش بردند و بدون ارائه حکم بازداشت شد.

کامیار فکور روزنامه‌نگاری است که درزمینۀ مسائل زیست‌محیطی کار می‌کند و مدافع حقوق کارگری است. او قبلاً در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰٠در جریان اعتراض مسالمت‌آمیز به دستمزد کارگران دستگیرشده بود. در مهرماه ۱۴۰۱ شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران این مدافع حقوق بشر را به اتهامات «اجتماع و تبانی به‌قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد. این حکم در اسفندماه ۱۴۰۱ در دادگاه تجدیدنظر به هشت ماه حبس کاهش یافت.

وکیل جعفر ابراهیمی و کامیار فکور در تاریخ ۱۲ شهریورماه ١۴٠٢ اعلام کرد که این مدافعان حقوق بشر اکنون به «اخلال در نظم عمومی» و «توهین به مسئولان زندان» در شعبه سوم دادسرای اوین متهم شده‌اند. هر دو مدافع حقوق بشر در همان روز به‌ زور از زندان اوین به زندان قزل‌حصار منتقل شدند. اعتقاد بر این است که انتقال آن‌ها ممکن است مربوط به سازمان‌دهی زندانیان برای نوشتن بیانیه یا تظاهرات قبل از اولین سالگرد تظاهرات “زن، زندگی، آزادی” در شهریورماه ١۴٠٢ باشد. انتقال این مدافعان حقوق بشر پس از آن صورت گرفت که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان نسبت به وخامت شدید وضعیت سلامتی جعفر ابراهیمی در دوران حبس در زندان اوین ابراز نگرانی کرد. علاوه بر این، انتقال کامیار فکور به این معنی است که او دیگر در همان زندانی نیست که همسرش، مدافع حقوق بشر سروناز احمدی، بازداشت است و احتمالاً ملاقات هفتگی آن‌ها امکان‌پذیر نباشد.

در ١٠ شهریورماه ١۴٠٢ شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش داد که جعفر ابراهیمی به دیابت مبتلا شده است. به گفته وکیل وی و بر اساس گزارش زندانیان، وی برای حرکت در نتیجه وخیم شدن وضعیت  بینایی‌اش نیاز به همراه دارد. بنابراین، طبق گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، با توجه به کوتاهی مسئولان زندان اوین در رسیدگی به وضعیت سلامتی جعفر ابراهیمی، دسترسی فوری به خدمات پزشکی خارج از زندان ضروری است. این مدافع حقوق بشر طی دو ماه گذشته که از بیماری التهابی روده رنج می‌برده، ۸ کیلو کاهش وزن داشته است. علاوه بر این، او دچار درد مفاصل و درد دهان نیز شده است. این مدافع حقوق بشر باوجود چندین بار انتقال به درمانگاه اوین و تجویز درمان‌هایی که برای اثربخشی نیازمند ایزوله بودن است، همچنان در بند عمومی ۴ زندان اوین محبوس است.

در تاریخ ١٠ شهریورماه ١۴٠٢، درخواست جعفر ابراهیمی، مدافع حقوق بشر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در رشته فلسفه تعلیم و تربیت، علی‌رغم کسب نمره بالا در آزمون ورودی دکتری سراسری رد شد. به گزارش انجمن دانشجویان متحد ایران، این مدافع حقوق بشر برای مصاحبه دکتری به دوازده دانشگاه دعوت‌ شده بود، اما تنها توانست در چهار دانشگاه شرکت کند زیرا از مرخصی از زندان اوین برای شرکت در سایر دانشگاه‌ها محروم شد. سازمان سنجش ایران که مسئول ارزیابی داوطلبان و اعلام نتایج آزمون دکتری است، در پرتال خود هیچ توضیحی درباره رد درخواست مدافع حقوق بشر ارائه نکرده است. با این‌حال، آن‌ها طی یک تماس تلفنی گفتند که متقاضی، علی‌رغم صلاحیت بالای تحصیلی، واجد «معیارهای صلاحیت عمومی» نیست، که این گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال دخالت عوامل اطلاعاتی را افزایش داده است.

وکیل جعفر ابراهیمی در تاریخ ٣٠ مردادماه ١۴٠٢ درتوئیتر اعلام کرد که حکم زندان پنج‌ساله مدافع حقوق بشر به اتهام «اجماع و تبانی با قصد اقدام علیه شعبه امنیت ملی» تائید شد. دادگاه تجدیدنظر به درخواست وکیل مدافع برای تجمیع کیفرخواست‌های متعدد علیه جعفر ابراهیمی به استناد ماده ١٣۴ قانون مجازات اسلامی تشکیل شد که در نتیجه به اشد مجازات یعنی پنج سال حبس به اتهام «اجتماع و تبانی به‌قصد اقدام علیه امنیت کشور» محکوم شد. علاوه بر این، پس از در نظر گرفتن مجازات زندانی که قبلاً گذرانده شده است و آیین‌نامه‌ای تصویب‌شده که در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به زندانیان سیاسی آزادی مشروط پس از گذراندن یک‌سوم مدت محکومیت خود اعطا می‌کند، این مدافع حقوق بشر به‌طورمعمول باید در فروردین ۱۴۰۳ از زندان آزاد شود.

اما پس از طرح اتهامات جدید علیه جعفر ابراهیمی در بازداشت، دیگر زمان مورد انتظار آزادی برای این مدافع حقوق بشر که وضعیت سلامتی وی از سوی پزشکان نگران‌کننده توصیف‌ شده است، مشخص نیست.

فرانت لاین دیفندرز از مقامات ایران می‌خواهد:

١- جعفر ابراهیمی و کامیار فکور را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنید و محکومیت آن‌ها را لغو کنید زیرا فرانت لاین دیفندرز معتقد است که آن‌ها صرفاً در نتیجه فعالیت مشروع حقوق بشری، به‌ویژه در حمایت از حقوق معلمان و کارگران در حبس هستند. 

٢- اطمینان حاصل شود که نحوه برخورد و رفتار با جعفر ابراهیمی و کامیار فکور در حین بازداشت، مطابق با شرایط مندرج در «اصول حقوقی سازمان ملل برای حمایت از افراد تحت هر نوع بازداشت یا حبس» باشد. 

۳- حصول اطمینان از دسترسی فوری جعفر ابراهیمی به مراقبت‌های پزشکی مناسب. 

۴- در هر شرایطی تضمین کنید که تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران قادر به انجام فعالیت‌های حقوق بشری مشروع خود بدون ترس از پایمال شدن حقوقشان و عاری از هرگونه محدودیت ازجمله آزار و اذیت قضایی باشند. 

لینک به متن اصلی:

https://www.frontlinedefenders.org/sites/default/files/ua_iran_jafar_ebrahimi_kamyar_fakour_060923_fv.pdf

کولبرنیوز

Next Post

ثلاث‌باباجانی؛ بازداشت سه شهروند جوان توسط نیروهای امنیتی

ج سپتامبر 8 , 2023
تحسین یوسفی، فردین صداقت و مسلم حمدی سه شهروند جوان اهل ثلاث‌باباجانی توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به بازداشتگاهی در شهر کرمانشاه منتقل شدند. به گزارش کولبرنیوز روز دوشنبه ١٣ شهریورماه ١۴٠٢، تحسین یوسفی ١٩ ساله، فردین صداقت ۲٠ ساله و مسلم حمدی سه شهروند جوان اهل ثلاث‌باباجانی […]
telegram cloud photo size 4 6041970395432731001 y

You May Like

در دفاع از شریفه محمدی