روز جمعه بیستونهم نوامبر ۲۰۲۴، برابر با نهم آذرماه، روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین بود. این روز در سال ١٩٧٧ توسط مجمع عمومی سازمانملل تعیین گردید. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمانملل، امسال به این مناسبت نامهای نوشت. او در نامه خود اعلام کرد: “گرامیداشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین امسال بویژه دردناک میباشد، زیرا دستیابی به اهداف اصلی دورتر از همیشه شده است”.
گوترش در نامهاش تاکید کرده که هیچ چیز حمله هولناک هفتم اکتبر ٢٠٢٣ حماس و گرفتن گروگانها را قابل دفاع نمیکند. اما همچنان هیچ چیز تنبیه دستهجمعی مردم غزه توسط اسرائیل را موجه نمیسازد.
او در نامهاش اشاره کرده که غزه در نتیجه حملات مذکور در طول بیش از یک سال ویران گردیده و بیش از ۴۳ هزار غیرنظامی که اکثراً زنان و کودکان بودند کشته شدهاند. او در ادامه نوشته: “بحران انسانی هر روز بدتر میشود، این وحشتناک است و غیر قابل بخشش”. او تاکید کرد که حمله به ساکنان کرانه باختری اشغالی، و نیز اورشلیم، توسط ارتش اسرائیل، گسترش شهرکهای یهودینشین، خشونت شهرکنشینان، بیرون کردن فلسطینیها و ویران کردن خانه و کاشانههایشان تهدید به منظم کردن آن قسمت از خاک فلسطین به خاک اسرائیل حوادث این یک سال گذشته را غیرعادلانهتر و دردناکتر کرد.
گوترش در نامه خود تصریح نمود: زمان یک پیشرفت برگشت ناپذیر به سوی راهحل دو دولتی که در آن اسرائیل و فلسطین در کنار هم در صلح و امنیت زندگی کرده و بیتالمقدس پایتخت هر دو کشور باشد، مدتهاست که گذشته است. من خواستار حمایت کامل از کمکهای بشردوستانهی نجاتبخش برای مردم فلسطین هستم. محتوای نامه مورد اشاره ادامه مواضع شجاعانه و درست گوترش پیرامون تجاوز دولت اسرائیل به خاک غزه میباشد. دبیر کل سازمان ملل از همان ابتدای یورش مسلحانه ارتش اسرائیل به مردم بیدفاع غزه تاکنون آنرا محکوم کرده و در کنار مردم فلسطین ایستاده است.
هیئت حاکمه اسرائیل و ارتش جنایتکار آن کشور علیرغم نسلکُشی بیسابقه و ویرانی وسیع به مهمترین اهداف مورد نظرشان که عبارت باشد از اخراج اهالی غزه، شکست کامل و ناکارا کردن حماس و آزادی گروگانها باشد، نرسیده است. نسلکُشی در غزه یک بدنامی تاریخی برای طبقه حاکمه اسرائیل و آمریکا و نیز آلمان به ارمغان آورده است. علیرغم ناکامی مذکور با سرِکار آمدن کابینه جدید ترامپ، که اعضایش خواهان محو فلسطین و فلسطینیان هستند، وضع این مردم مقاوم میتواند بدتر شود. به قول رامی ابو جاموس، روزنامهنگار شجاع فلسطینی و ساکن غزه، این احتمال وجود دارد که ترامپ جنگ و نسلکُشی جسمی در غزه را متوقف کند، اما نسلکُشی سیاسی را ادامه خواهد داد. این امر که خطرناکتر است با ممنوع کردن فعالیت اونروا، آژانس پناهندگان فلسطینی سازمانملل، در سرزمینهای فلسطین اشغالی توسط پارلمان اسرائیل شروع شده است.
مهمترین نیروی مردمی که بالقوه قادر است جنایتکاران مذکور در اسرائیل و سایر کشورهای حامی تجاوز آن کشور را از رسیدن به اهدافشان مانع شود جنبش ضدجنگ و نسلکُشی در غزه میباشد. تازهترین آکسیون ضد نسلکُشی دولت اسرائیل در غزه در مونترال کانادا رویداد.
روز بیستویکم نوامبر، برابر با اول آذر، ٨۵ هزار دانشجو در تمام دانشگاههای مونترالِ کانادا علیه نسلکُشی دولت اسرائیل در غزه و در همبستگی بامردم فلسطین اعتصاب کردند. این اعتصاب بزرگترین آکسیون دانشجویان در تاریخ کانادا برای نمایاندن همبستگی بینالمللی میباشد.
در ماه آوریل هم دانشجویان دانشگاه مکگریل مونترال کمپ حمایت از مردم فلسطین برپا کرده بودند. آکسیون بیستویکم نوامبر در شرایطی رخداده که ارتش اسرائیل و کابینه ناتانیاهو پس از آتشبس در لبنان بر حملات جنایتکارانه علیه مردم بیدفاع و بیپناه غزه افزوده است. آکسیون دانشجویان در کانادا همچنین در شرایطی رویداده که کمپزنی متعدد دانشجویان در ایالات متحده در محکوم کردن نسلکُشی در غزه زیر فشار پلیس، قوه قضایی و روسای دانشگاهها دچار رکود معینی شده است. البته در کنار جنبش ضدجنگ و نسلکُشی در غزه شخص گوترش، دبیر کل سازمانملل، و دادگاه بینالمللی لاهه مشروط بر اینکه در برابر فشارهای دول آمریکا و اتحادیه اروپا، بویژه بریتانیا، فرانسه و آلمان مقاومت کنند قادر خواهند بود در رسیدن به هدف صلح موثر باشند.