پرتو برهانپور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی از احضار این روزنامهنگار جهت اجرای حکم پنج سال حبس وی، خبر دادند.
به گزارش کولبرنیوز به نقل ازهرانا، پرتو برهانپور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی اعلام کردند: علیرغم اینکه بایستی خانم حامدی طبق قانون و بر اساس بخشنامه عفو ۱۴۰۱ مشمول عفو اعلام و پرونده وی مختومه شود، طبق اجرائیه صادره که روز بیستوهشتم مهرماه ۱۴۰۳ ابلاغ گردیده، باید ظرف پنج روز خود را جهت اجرای حکم پنج سال حبس، به زندان اوین معرفی نماید.
این وکلای دادگستری ضمن اعتراض به اقدامات صورت گرفته در این پرونده در ادامه اظهار کردند: برای چندمین بار متذکر میشویم تنها دو “اتهام اجتماع و تبانی” برای “ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام” در اتهامات انتسابی نیلوفر حامدی باقی مانده و صرفنظر از پذیرش یا رد این دو اتهام، طبق آنچه در پرونده موجود است و ما به عنوان وکلای پرونده مطالعه کردهایم، تاریخ دستگیری، بیانیه دو نهاد امنیتی و طبق سخنان سخنگوی قوه قضاییه این اتهامات مشمول بخشنامه عفو ۱۴۰۱ است و دلیل سختگیری و عدم شمول عفو نسبت به موکل ما مشخص نیست.
در تاریخ بیستودوم مهرماه سال ۱۴۰۳، سخنگوی قوه قضاییه از ارسال پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی به شعبه اجرای احکام خبر داده بود.
نیلوفر حامدی، روزنامه نگار “روزنامه شرق” اولین بار عکس ژینا امینی را در کما منتشر کرد و الهه محمدی، روزنامه نگار “روزنامه هم میهن” که به شهر سقز رفت و گزارش مرگ ژینا امینی را تهیه کرد، در روزهای ابتدایی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شدند. چندی بعد این دو روزنامهنگار از زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شدند.
در اواخر مهرماه سال ۱۴۰۲، حکم این روزنامهنگاران توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی صادر شد. نیلوفر حامدی از بابت اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمریکا” به تحمل هفت سال حبس، در خصوص اتهام “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور” به پنج سال حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران” به تحمل یک سال حبس محکوم شده است. همچنین، الهه محمدی به اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمریکا” به تحمل شش سال حبس، در خصوص اتهام “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور” به پنج سال حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران” به تحمل یک سال حبس محکوم شد.
اواخر مردادماه سال ۱۴۰۳، این دو روزنامهنگار توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمریکا” تبرئه شدند و دیگر احکام صادره در مرحله بدوی یعنی پنج سال حبس از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و یک سال حبس از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” برای هر کدام تایید شد.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال زندان برای هر یک از این روزنامهنگاران قابل اجرا خواهد بود.
نهایتاً خانم ها حامدی و محمدی در تاریخ بیستوچهارم دیماه سال ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شدند. کوتاه مدتی پس از آزادی این روزنامهنگاران، مرکز رسانه قوه قضاییه از تشکیل یک پرونده قضایی دیگر علیه آنها در دادسرای عمومی و انقلاب تهران خبر داد و دلیل گشایش این پرونده را کشف حجاب نیلوفر حامدی و الهه محمدی اعلام کرد.