
نیروهای سازماندهی شده و مسلح شده توسط دولت ترکیه متشکل از سلفیهای افراطی که به نام «جبهه تحریر شام»، شناخته میشوند، پایمال کردن حقوق اولیه مردم کرد در کوردستان سوریه (روژآوا) را در دستور کار خود قرار دادهاند. این نیروها که طی سالهای اخیر کنترل استان ادلب سوریه را در دست داشتند، با هدایت دولت ترکیه از هیچ فرصتی برای حمله به مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک که بخش عمده آنرا زنان و مردان آزادیخواه کورد تشکیل میدادند، کوتاهی نمیکردند. اکنون همین نیروها هستند که حکومت جدید کشور سوریه را تشکیل دادهاند. از نخستین اقدامات دولت جدید در دمشق تهدید و تحت فشار گذاشتن نظام خودمدیریتی روژآوا بوده است. آنها بلافاصله خواستار خلع سلاح نیروهای سوریه دموکراتیک و آزاد کردن دهها هزار زندانی داعشی شدهاند که توسط این نیرو نگهداری میشوند. همزمان ارتش ترکیه نیز با تجمع نیروهایش در مرز، آرایش نظامی تعرضی برای حمله زمینی به کوبانی و مناطق دیگر به خود گرفته است. این در حالی است که بخشهایی از این مناطق از جمله کانتون عفرین سالهاست که در اشغال دولت ترکیه قرار دارد و آنرا عملاً به صورت یکی از استانهای ترکیه اداره میکند. سیاست اردوغان دائمی کردن این اشغالگری است. زبان رسمی در این منطقه ترکی است و پول رایج ترکیه در آن به کار برده میشود. ادارات دولتی، تابعی از تشکیلاتهای مشابه خود در ترکیه هستند. بخشهای وسیعی از مردم کورد ساکن این مناطق را به زور کوچاندهاند و دستاندرکار تغییر همیشگی دموگرافی این منطقه هستند.
اقدامات اشغالگرانه و توسعهطلبانه ترکیه در کوردستان همچنان ادامه دارد و چشم طمع به بقیه مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک دوخته است. ارتش ترکیه از ماه اکتبر سال ۲۰۲۳ به بعد، با استفاده از معطوف شدن رسانهها و اذهان عمومی به حملات ددمنشانه دولت اسرائیل به غزه، در ادامه یورشهای قبلی خود بطور منظم، روژآوای کوردستان را بمباران کرده است. در این حملات وحشیانه نیروگاههای برق، پستهای انتقال انرژی و پالایشگاههای نفت تخریب شدهاند. آنها بیمارستانها و تاسیسات تأمین آب را به کرات مورد حملات هوایی و توپخانهای قرار دادهاند. هدف اصلی این حملات از بین بردن زیر ساختهای اقتصادی و خدماتی سیستم خود مدیریتی روژآوا است. ارتش ترکیه گذشته از حملات هوایی، نیروهای مزدور خود تحت عنوان ارتش آزاد سوریه را برای حملات زمینی به کار گرفته است.
هدف دولت ترکیه از این آدم کشیها در روژاوای کوردستان که هر بار بر دامنه و شدت آن افزوده میشود، کوچاندن مردم از مناطق تحت حاکمیت نیروهای سوریه دموکراتیک و اجرای سیاست شوونیستی تغییر بافت جمعیتی در این منطقه است. با سقوط بشار اسد در دمشق حملات ارتش ترکیه و مزدورانش علیه نیروهای سوریه دموکراتیک شدت گرفته است. آتشبسی که با میانجیگری سپاهیان آمریکا که در این منطقه حضور دارند، بر قرار شده بود، مدام از جانب مزدوران دولت ترکیه نقض میشود. فرماندهان آمریکایی در محل به نوبه خود با اعمال فشار بر نیروهای سوریه دموکراتیک خواستار عقبنشینی این نیروها از کوبانی و خلع سلاح مردم محلی شدهاند.
ارتش ترکیه همزمان با ادامه حملات خود در روژآوا با تجاوز به خاک کوردستان عراق، با تآسیس دهها پایگاه نظامی در عمق منطقه، با بمبارانهای مداوم این منطقه، خانههای مردم را ویران، باغات و مزارع کشاورزی را نابود و آسایش و امنیت را از مردم سلب نموده است. بطوریکه هماکنون بخشهای وسیعی از شمال اقلیم کوردستان به اشغال ارتش ترکیه در آمده است و ارتش ترکیه در مسیر پیشروی خود با هدف ماندگار شدن، به تاسیس دهها پایگاه جدید اقدام و هزاران سرباز خود را در آنها مستقر کرده است.
با پیوند خوردن ناسیونالیسم افراطی ترک و بنیادگرایی اسلامی، ما شاهد خشونت و تروریسم دولتی ترکیه در کوردستان ترکیه و در دو بخش کوردستان در سوریه و عراق هستیم، یعنی دولت ترکیه همزمان در سه بخش کوردستان به کشتار و سرکوب مبارزات مردم کوردستان مشغول است.
در شرایطی که دولت آمریکا برای تامین منافع خود همراهی با دولت ترکیه را بر حمایت از مردم روژآوا ترجیح میدهد، در شرایطی گروه به قدرت رسیده در دمشق در همراهی با دولت ترکیه نخستین هدف خود را نادیده گرفتن حقوق مردم کورد و نابود کردن دستآوردهای اجتماعی جنبش روژاوا قرار داده است، در چنین شرایطی تنها حامیان واقعی جنبش روژآوا، مردم مبارز در منطقه و آزادیخواهان جهان هستند. حمایت و پشتیبانی همه جانبه از مردم آزادیخواه و حقطلب روژآوا برای دفاع از دستآوردهایشان یک نیاز عاجل است.