پوریا جواهری، شهروند اهل شهر کامیاران و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت بیش از ۲۵ ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان سنندج بسر میبرد. وی در اعتراض به بلاتکلیفی خود، دست به اعتصاب زد.
به گزارشکولبرنیوز، پوریا جواهری، شهروند اهل شهر کامیاران و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، بیش از ۷۶۰ روز است که در زندان سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
مصطفی احمدیان، وکیل دادگستری روز گذشته ضمن انتشار این خبر اعلام کرد: “موکلم پوریا جواهری در اعتراض به قرار بازداشت طولانی در زندان سنندج، اعتصاب غذا کرد”.
آقای جواهری در تاریخ هشتم آذرماه ۱۴۰۱، پس از احضار به اطلاعات سپاه کامیاران بازداشت و اواخر بهمنماه ۱۴۰۱ به زندان کامیاران منتقل شده بود. وی اوایل شهریورماه ۱۴۰۲، به زندان سنندج منتقل شد.
اواخر سال ۱۴۰۱، رئیس کل دادگستری کوردستان از طرح اتهام “محاربه” علیه این شهروند اهل شهر کامیاران خبر داده بود.
مردادماه سال گذشته، پرونده آقای جواهری از بابت اتهامات “محاربه از طریق قتل عمدی یکی از پرسنل نظامی، عضویت در گروههای مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام و ضرب و جرح عمدی چند مامور نظامی” به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج ارجاع داده شده است.
روابط عمومی دادگستری استان کوردستان اعلام کرده است که پوریا جواهری متهم است به اینکه در جریان اعتراضات بیستوچهارم آبانماه ١۴٠١ شهرستان کامیاران با اسلحه ساچمهای به سمت نیروهای انتظامی و امنیتی شلیک کرده است که در جریان این شلیک یک بسیجی به نام رضا آذربار کشته و ۳۰ نفر دیگر از نیروها نظامی و انتظامی کشته شدهاند. روز بیستودوم اسفندماه ١۴٠١، تحت تدابیر شدید امنیتی پوریا جواهری با دستبند و پابند به خیابان ١٢ متری کامیاران منتقل و بازجویان امنیتی او را با تهدید مجبور به شرکت در سناریو “شرکت در اعتراضات و شلیک به سوی نیروهای سرکوبگر” کرده بودند. پوریا جواهری کارگر راهسازی است و به گفته پدر وی در روزهای ۲۱، ۲۲ و ۲۳ آبانماه او در پروژه کار شهرداری در روستای «تیلکو» از توابع شهر کامیاران حضور داشته است و روز ۲۴ و ۲۵ آبان نیز در همان روستا و در منزل پدر همسرش مانده است. طبق استشهادیهای که خانواده پوریا جواهری تهیه کردهاند بین ۵۰ تا ۷۰ نفر از اهالی روستا تایید کردهاند که در آن روز پوریا در روستای تیلکو حضور داشته است. پوریا جواهری نیز یکی از پرشمار بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است که با اتهام «محاربه» روبهرو شده است، اتهامی که این روزها دادگاههای انقلاب به مثابه اتهامی انتقامجویانه برای ایجاد رعب علیه معترضان صادر و به دنبال آنها حکم اعدام را صادر میکند.