در سایه فقدان ایمنی و شرایط نامناسب کار ۱۷ کارگر بر اثر آتشسوزی در انبار کارخانه رُب فاروج مصدوم شدند.
به گزارش کولبرنیوز روز جمعه یازدهم آبانماه ۱۴۰۳، در پی آتشسوزی در انبار کارخانه رُب فاروج ۱۷ کارگر مصدوم شدند. بر اساس این گزارش ۱۲ نفر از این کارگران به طور سرپایی درمان شدهاند، به علت شدت مصدومیت ۴ نفر از این کارگران به بیمارستان فاروج و یک نفر نیز به بیمارستان شیروان اعزام شده است. تا زمان تنظیم گزارش هویت این کارگران برای کولبرنیوز احراز نشده است.
لازم به ذکر است که، رسانههای حکومتی با جملهبندیهای گنگی روی اقدام رذیلانهی سرمایهداران و مدیران این کارخانه سرپوش گذاشتهاند؛ جملهبندیهایی نظیر اینکه کارگران «هنگام جابجایی و انتقال وسایل انبار به علت استنشاق دود دچار مشکل تنفسی شده بودند» یا کارگران «به دلیل رفتوآمدی که به درون دود داشتهاند دچار تنگی نفس شدند».
جان کارگر تحت نظام زور و سرمایه به حدی بیارزش شده است که از دید رسانهها، «رفت و آمد» درون دود هنگام وقوع آتشسوزی برای انتقال وسایل، بخشی طبیعی از وظایف کارگر است! فرستادن کارگران درون آتش و دود، که منجر به مصدومیت ۱۷ کارگر شده است، نه تنها تبعاتی را متوجه سرمایهدار نمیکند، بلکه به عنوان حق بی چون و چرای سرمایهدار بازنمایی میشود. یکی از رسانهها حتی به نقل از فرماندار فاروج با افتخار اعلام کرده است که «خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت.» این در حالی است که اگر فرستادن کارگران درون آتش به کشته شدن کارگران منجر شود هم این قتل از دید نظام حاکم تنها «حادثه»ای روزمره و طبیعی است.
مجموعاً در سال ۱۴۰۲ در حوادث ناشی از کار، ۲۱۱۵ کارگر (۲۰۹۴ نفر مرد و ۲۱ نفر زن) جان خود را از دست دادهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات یک هزار و ۹۰۰ نفر بود، ۱۱.۳ درصد افزایش داشته است.
ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
ایران یکی از ناامنترین کشورها در حوزه ایمنی کار است و سالانه تعداد زیادی از کارگران به دلیل عدم وجود ایمنی محیط کار دچار سانحه میشوند.