
روز جمعه ۱۳ خرداد رادیو و تلویزیونهای فارسی زبان خارج کشور از جمله تلویزیونها و رادیوهای من و تو، ایران انترناشنال، بی بی سی، صدای آمریکا و رادیو فردا با پوشش گسترده، سخنرانی رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران را به طور زنده پخش کردند و در سرویسهای خبری خود به تحلیل و تمجید از آن پرداختند. این حجم از تبلیغات برای رضا پهلوی در حالی است که نیروهای چپ و مترقی بندرت امکان ظاهر شدن در این رسانهها را داشته و این رسانهها در صدد هستند در یک پوشش نابرابر، سلطنتطلبی و شخص رضا پهلوی را در مقیاس گسترده به میان مردم ببرند.
پنجاه و نه دقیقه صحبت و پرسش و پاسخ رضا پهلوی پیامهای روشن و آشکاری داشت:
اطمینان دادن به آمریکا و دولتهای غربی که حکومت آینده مورد نظر او در ایران در جبهه غرب خواهد بود و در جبهه اوکراین در برابر روسیه قرار میگیرد. در راستای همان سیاستهای دوران سلطنت خواهند بود و جای خود را در میان بلوک بندیهای دوست آمریکا در منطقه از جمله اسرائیل و عربستان مییابند. از ضرورت حفظ ارتش و کنترل دوران گذار سخن گفت. رضا پهلوی در لابلای سخنانش مردم کردستان را تا حد طایفه و عشیره پائین آورد و از حقوق آنها که بیش از چهار دهه است بوسیله رژیم اسلامی و پیش از آن بوسیله رژیم پدر او پایمال میشد، سخنی نگفت. بعلاوه آنچه در صحبتهای رضا پهلوی غایب بود حقوق پایهای مردم ایران بود. در این یک ساعت صحبتی از آزادیهای سیاسی مشخص و از جمله حقوق کارگران، زنان، اقلیتهای ملی و مذهبی، پاسخگو بودن مسئولان حکومت پهلوی در سرکوب و جنایت در دوران سلطنت، محکوم نمودن جنایات ساواک، انتخابات آزاد برای تعیین سیستم سیاسی کشور، از حقوق بشر و از جدایی دین از حکومت و غیره نبود.
حکومت اسلامی در بحرانی عمیق دست و پا میزند و طبیعی است که نیروهای مختلف سیاسی و اجتماعی در فکر آلترناتیوی برای فردای سرنگونی جمهوری اسلامی هستند و تلاشهای داخل و خارج کشور و شکلگیری صف بندیهای سیاسی در جریان است. اما در این میان موضوع بازگشت رژیم پادشاهی به ایران مورد ویژهای است.
چهل و سه سال پیش مردم ایران علیه سلطنت پهلوی به خیابانها ریختند و در جریان یک قیام تودهای نظام سلطنتی سقوط کرد. در غیبت صف پر قدرت و متحدی از نیروهای مترقی و چپ و با کار آسانی آمریکا و قدرتهای غربی حکومت اسلامی قدرت را در دست گرفته و چهار دهه سرکوب و فلاکت را بر مردم ایران تحمیل نمود.
مردم کردستان چهار دهه مبارزه و مقاومت علیه جمهوری اسلامی را سازمان دادند و بطور روشن و صریح از حقوق پایهای خود برای تعیین سرنوشت دفاع کردند. تقلیل مردم کردستان در این سخنرانی به طایفه و عشیره توهین و بیحرمتی به اقلیتهای ملی و مذهبی و در راس آن مردم کردستان است.
آمریکا و غرب چهل سال پیش در زد و بندی پنهانی و سیاسی، جمهوری اسلامی را بر مردم ایران تحمیل کردند. بدون شک امروز مردم کردستان و ایران هوشیارتر از آن هستند که تن به پروژه سیاسی عقیمی از نوع آنچه رضا پهلوی در تعقیب آن است، بدهند.
سلطنت پهلوی بدلیل سرکوب و اختناقی که ساواک و شاه بر مردم تحمیل کرده بودند، عامل اصلی روی کار آمدن حکومت اسلامی بودند و رهبران سلطنتطلب و در راس آنها رضا پهلوی لازم است تاریخ معاصر ایران را تحریف نکرده و از جانباختگان دوره پهلوی معذرت خواهی بکنند.
مردم ایران امروز بسیار هشیارتر از آن دورهای هستند که رادیو بیبیسی عکس خمینی را در ماه به آنها نشان دهد. امروز نه رضا پهلوی و نه هیچ جریان مذهبی اپوزسیون جایگاهی در میان جنبشهای پیشرو اجتماعی جاری ندارند. در جنبش کارگران و معلمان و بازنشستگان، در جنبش دانشجویان و جوانان در خیزشهای مردم حاشیهنشین، هیچ نشانی از نفوذ رضا پهلوی و امثال او نیست. آنها نه سازمان و تشکیلاتی در محل دارند، نه رهبران با نفوذ جنبشهای اجتماعی که ستون اصلی مبارزه علیه جمهوری اسلامی هستند، با آنها همراهاند و نه مطالبات و خواستههای آنها را نمایندگی میکنند. جالب است بدانیم که در بسیاری مواقع خود عوامل نفوذی جمهوری اسلامی در میان اعتراضات مردمی برای تیره کردن چهره مبارزات مردم شعارهای مورد نظر سلطنتطلبان را دم میگیرند.
این حق بی چون و چرای مردم کردستان و ایران است که نظام آینده ایران را خود تعیین کنند و با رای مستقیم خود حاکمیت مردمی فردای خود را برقرار سازند. هرگونه رهبر تراشی و آلترناتیو سازی فاقد پایه اجتماعی و در شرایط عدم حضور فعال در صفوف جنبشهای پیشرو اجتماعی، از سوی هر جریان سیاسی با کمک مگامیدیاهای فارسی زبان محکوم به شکست است.