یک روز مانده به سالگرد قتل حکومتی ژینا امینی، رژیم اقدامات سرکوبگرانه جهت جلوگیری از آکسیونهای گوناگون نظیر اعتصاب عمومی و حضور دادخواهان و مردم معترض بر سر مزار جانباختگان را به شدت افزایش داده است. طی هفتههای اخیر تهدید اعضای خانوادههای دادخواه در سراسر ایران، دستگیری بعضی از آنها، نصب دوربین در تمام شهرها و در نقاطی که پلیس حدس زده محل تجمع و اعتراض خواهند بود، اعزام آشکار نیروهای تا دندان مسلح به کوردستان و مانور آنها در داخل شهرها، گذاشتن ایستگاههای ایست و بازرسی در بعضی شهرها و مسدود کردن ورودی بعضی از آرامستانها بخشی از این اقدامات هستند.
طبق گزارشاتی که تا ۲۲ شهریورماه رسانهای شدهاند ۷۵ تن از خانوادههای داغدار جنبش انقلابی ژینا توسط سرکوبگران دستگیر شدهاند. بقیه اعضای خانوادهها مورد تهدید و تعقیب قرار گرفته که در راسشان والدین ژینا قرار دارند. در روزهای گذشته، نیروهای امنیتی هر روز به صورت حضوری و تلفنی با امجد امینی، پدر ژینا، تماس گرفته و او را تهدید به بازداشت کردهاند. امجد و همسرش مژگان افتخاری اعلام کرده بودند که روز ٢۵ شهریور بر سر مزار دخترشان حاضر شده و در کنار دوستان و معترضین مبارز به شیوهای مسالمتآمیز یاد او را گرامی خواهند داشت. سرکوبگران از طریق تهدیدات مکرر و مستقیم، دستگیری دایی ژینا و دادگاهی کردن وکیل خانوادهشان آنها را تحت بیشترین فشارها قرار دادند تا شاید دعوتشان را لغو کنند، اما تا این لحظه تیرشان به سنگ خورده است.
از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۵۳۰ خانواده به دادخواهان قبلی علیه جمهوری اسلامی اضافه شدهاند و به همین میزان، فشار حکومت بر دادخواهان استمرار داشته و این روزها افزایش نیز یافتهاند. اما رژیم با مقاومت ستایش برانگیز این خانوادهها مواجه شده است. کاربدستان در دستگاههای سرکوب وقتی با چنین مقاومتهای الهامبخش روبرو شدهاند به جان سنگهای مزار جانباختگان انقلاب ژینا افتاده و کوشیدهاند آنها را تخریب کنند. مهرداد آقافضلی، پدر یلدا آقافضلی، معترض ۱۹ سالهای که آبان ۱۴۰۱ بازداشت شد و چند روز پس از آزادی در نتیجه شکنجههای اعمال شده بر او جان باخت، در این رابطه گفته است: «هر چقدر دوست دارید خراب کنید، اسم دختر منو بزرگتر میکنید، هزار بارم خراب کنید درست میکنم».
مقاومت در مقابل فشارها و اقدامات ضد انسانی علیه اعضای خانوادههای دادخواه بخشی درخشان از مقاومتی به حساب میآید که توسط مبارزان شجاع از زندانها گرفته تا شهرها و روستاهای ایران نشان داده شده و انجام گرفته است. در همین رابطه چهار تشکل کارگری و بازنشستگی در آستانه سالگرد قتل حکومتی ژینا طی بیانیهای نوشتند: در شهریور ماه ۱۴۰۱ حماسه بزرگی برای مردم زحمتکش ایران رقم خورد. ما آن روزهای بزرگ را گرامی میداریم. زنده میداریم یاد دختران و پسران جوان، زنان و مردانی که برای خواستها و حقوق سرکوب شده خود، مبارزه با ستم سرمایهداری و استبداد دینی را استمرار بخشیدند. همچنین یاد و خاطره ژینا امینی و خیزش انقلابی ژینا را فراموش نمیکنیم.
جوانان و کمیتههای انقلابی نیز روز یازدهم سپتامبر، برابر با ۲۰ شهریور، بیانیهای دربارهی سالگرد جنبش ژينا منتشر کرده و در بخشی از آن نوشتند: «هشیار باشیم که با برافتادن جمهوری اسلامی تازه انقلاب آغاز میشود… برای ما انقلاب هرگز تمام نخواهد شد و ضرورت تغییر، مادام که کارگران و زنان و ملل تحتستم در ضدیت با سرمایهداری، مردسالاری و مرکزگرایی سرنوشت خود را به دست نگیرند، همواره پابرجاست».
انقلابیون و معترضین رزمنده و از جمله اعضای خانوادههای دادخواه، که در برابر یورشها و فشارهای سران جمهوری اسلامی و عوامل آن جانانه مقاومت کردهاند، از طریق تداوم مبارزه سطح توقعات جنبش انقلابی ژینا را بالا برده و اقدامات سرکوبگرانه و ترفندهای رژیم را خنثی کردهاند. مردم کوردستان با اعتصاب عمومی روز شنبه ۲۵ شهریور و با حضور بر سر مزار جانباختگان سیمای درخشانی از تداوم این انقلاب را به همگان نشان خواهند داد.