فردا دوشنبه نوزدهم آذرماه، برابر با نهم دسامبر ۲۰۲۴، در تقویم سازمان ملل روز “کنوانسیون منع و مجازات نسلکُشی” میباشد. این روز در شرایطی فرارسیده که کابینه و ارتش اسرائیل، با تصمیم هیئت حاکمه آن کشور و با کمک مستقیم امپریالیسم آمریکا، به طور روزانه مشغول نسلکُشی در غزه است. دول بریتانیا، فرانسه و آلمان نیز با پول، سلاح، اطلاعات، تبلیغات دروغین و ممانعت از آکسیون های حمایتی نیروهای ضد نسل کُشی اسرائیل در غزه، حکومت و ارتش جنایتکار اسرائیل را یاری میدهند. بنا بر آخرین بیانیه مقامات بهداشتی غزه به تاریخ روز جمعه شانزدهم آذرماه تعداد کشتهشدگان فلسطینی در حملات مداوم اسرائیل به نوار غزه به ۴۴ هزار و ۵۳۲ نفر و زخمی شدن ۱۰۵ هزار و ۵۳۸ نفر دیگر میرسد. ده هزار فلسطینی نیز مفقود هستند که زیر آواره مانده و ارتش اسرائیل اجازه نجات آنها را نداده و باید آنها را به جانباختگان اضافه کرد. دو سوم از قربانیان زن و کودک هستند که ارتش اسرائیل طبق نقشه موجب جانباختن آنها شده است.
جنبش ضدجنگ اولین نیرویی بود که ارتش اسرائیل را به جنایت علیه بشریت و نسلکُشی در باریکه غزه متهم کرد.
این جنبش مورد یورش انواع رژیمهای ضدبشری قرار گرفته و ضعیف شده است، اما زمینه تقویت آن وجود دارد. در میان دولتها افریقای جنوبی اولین کشوری بود که در نهم دیماه ۱۴۰۲، برابر با سیام دسامبر ۲۰۲۳، دولت اسرائیل را به ارتکابِ نسلکُشی در غزه متهم و علیه آن به “دیوان بینالمللی دادگستری” شکایت کرد. این شکایت از طرف دهها دولت عضو سازمان ملل، ۱۰۰۰ سازمان، اتحادیه و احزاب سیاسی و شخصیتهای چپ و مترقی مورد پشتیبانی قرار گرفت. قضات دیوان کیفری بینالمللی در اول آذر، برابر با بیستویکم نوامبر ۲۰۲۴ حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را صادر نمود. برای محمد ضیف، فرمانده نظامی حماس نیز حکم جلب صادر شده است. دیوان کیفری بینالمللی میگوید دلایل کافی وجود دارد که بتوان برای این سه نفر در ارتباط با جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت مسئولیت مجرمانه در نظر گرفت حال با صدور این حکم ۱۲۴ کشور عضو دیوان ملزم هستند نتانیاهو، گالانت و محمد ضیف را دستگیر کنند.
سازمان عفو بینالملل روز پنجشنبه پانزدهم آذرماه، برابر با پنجم دسامبر با انتشار گزارشی ۳۰۰ صفحهای دولت اسرائیل را به «ارتکاب نسلکُشی» علیه فلسطینیان در نوار غزه متهم کرد.
روزنامه هاآریس چاپ تلآویو در روز شنبه هفتم دسامبر، برابر با هفدهم آذرماه ۱۴۰۳، نوشت: حملات هوایی در مواردی منجر به کشته شدن چهار نسل از یک خانواده شده است، از جمله تمامی کودکان آن خانواده که در بمبارانهای خانههای مسکونی جان خود را از دست دادهاند.
هاآریص به نقل از یک خبرنگار فلسطینی در غزه نوشت که دهها نفر و در برخی موارد بیش از صد نفر از خانوادههای نصر، دغمش، سالم، مصری و اسطل در غزه کشته و این خانوادهها به کلی از آمار جمعیت فلسطین حذف شدهاند و هیچ اثری از آنها یا کسی که داستانشان را روایت کند، باقی نمانده است. این روزنامه به نقل از یک آمار، که در بیستوششم نوامبر منتشر شده، نوشت که در میان ۲۲۸۷ خانواده نیز ۹۵۷۷ نفر جان باختهاند و تنها دو نفر یا بیشتر از اعضای هر خانواده زنده ماندهاند. این روزنامه چاپ اسرائیل وقوع نسلکُشی را تایید کرد.
هر حرکت یا اقدام بزرگ و کوچکی از طرف ارگانهای قضایی، احزاب، اتحادیههای کارگری، تشکلهای انساندوست و شخصیتهای پیشرو، که برای متوقف کردن نسلکُشی در غزه برداشته شود باید مورد استقبال قرار گیرد. اما جینوساید مردم از طرف دولت اسرائیل و با حمایت دول امپریالیستی غرب بخشی از یک طرح بزرگتر است که برای تامین جادهای بینالمللی از هندوستان به عربستان و پس از عبور از بندر حیفا وارد غزه شده و از آنجا به جادههای اروپا وصل شود. در یک مقیاس وسیعتر نسلکُشی اسرائیل در غزه، که انجام آن بدون کمکهای مالی، تسلیحاتی، اطلاعاتی و لجستیکی هیئت حاکمه آمریکا ممکن نبوده و نیست، بخشی از نقشه عمل ناتو، جهت از نو سازمان دادن خاورمیانه به شکلی است که دول چین و روسیه امکان نفوذ در آنجا را نداشته باشند. به نظر میرسد پس از یورش دولت اسرائیل به غزه، لبنان و حالا تحریر الشام مسئله پیاده شدن طرح مذکور جدی شده است.
در شرایط بحران ساختاری سیستم سرمایهداری، که در کشورهای گروه ۲۰ حادتر از بریکس است، با مقاومت و مبارزه میتوان از پیاده شدن این طرح، که سالها در بایگانیهای امپریالیست غربی خاک میخورد، جلوگیری کرد. آنچه اکنون ضرورت تام دارد متوقف کردن نسلکُشی در غزه و ارسال انواع کمکها به مردم آنجاست. تنها جنبش ضد نسلکُشی نیرومندی که پیشینه و زمینه آن وجود دارد، میتواند این مهم را به انجام برساند.