کابوس بیماری و درمان برای کارگران و بازنشستگان

photo 2023 10 24 11 22 50

در روزهای گذشته، رسانه‌های داخل ایران گزارش‌های متعددی در ارتباط با گرانی و کمبود دارو منتشر کرده‌اند. روزنامه آفتاب یزد در شماره امروز سه‌شنبه خود با استناد به اطلاعات مرکز آمار ایران و خبرگزاری ایلنا گزارشی را منتشر کرده است، که با همه تکان‌دهنده بودنش تنها گوشه‌ای از واقعیت را منعکس می‌کند. در این گزارش آمده است: «بر اساس این داده‌ها، «خانوارهای شهری که در سال ۱۴۰۱ دارای درآمدی معادل ۱۲ میلیون تومان و کمتر بودند، به طور میانگین حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را صرف هزینه‌های بهداشت و درمان کرده اند». اما در واقع حداقل‌بگیران در سال ۱۴۰۱ خیلی کمتر از ۱۲ میلیون تومان و به طور متوسط فقط ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق گرفته‌اند؛ صرف ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از ۶ میلیون و ۵۰۰ برای درمان، به راستی کمرشکن است؛ وقتی یک خانواده کارگری بیمار در خانه دارد، چطور باید اجاره خانه و خرج خوراک و آموزش و سایر هزینه‌ها را بپردازد؟

اما همین آمارهای مرکز آمار در عین حال نشان می‌دهند که افرادی که ۳۶ تا ۴۸ میلیون تومان درآمد ماهانه دارند بطور متوسط ۴ میلیون تومان در ماه هزینه درمان می‌کنند. تفاوت هزینه‌‌های درمان بین دهک‌های درآمدی نشان می‌دهد که چطور درمان به پدیده‌ای طبقاتی و کالایی بدل شده است. فردی که ۳۶ تا ۴۸ میلیون درآمد ماهانه دارد، خیلی راحت می‌تواند ۴ میلیون تومان برای درمان بپردازد؛ اما برای یک کارگر حداقل‌بگیر همان یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پول درمان، شبیه به یک کابوس است؛ این کابوس، تلخ و سنگین است .یک فعال کارگری به گزارشگر روزنامه گفته است: «درمان طبقاتی و کالایی شده؛ برخورداران و خواص از بهترین داروها و خدمات درمانی برخوردارند ولی برای فرودستان و نود و نه درصدی‌ها، خرید داروهای ساده یا مثلاً پرکردن یک دندان کرم‌خورده چیزی شبیه یک کابوس است». رئیس کانون بازنشستگان می‌گوید: «بازنشستگان بسیاری هستند که دیگر مدت‌هاست سراغ دوا و درمان و دکتر نمی‌روند؛ با گران شدن هزینه‌های دارو و درمان، بازنشستگان به راهکارهایی مثل «خود-درمانی» روی آورده‌اند؛ دیگر در توانشان نیست که بروند و بیماری‌هایشان را معالجه کنند، هزینه‌های دارو و درمان آنقدر زیاد است که ترجیح می‌دهیم دکتر نرویم، در خانه می‌مانیم تا ببینیم چه می‌شود».
جمهوری اسلامی که جان انسان‌ها را به هیچ می‌گیرد و در راستای دوام و بقای حاکمیت ظالمانه‌اش انسان‌ها را از اولیه‌ترین امکانات زندگی نظیر تامین بهداشت و سلامتی محروم می‌سازد، رژیمی است که از طریق دستگاه‌های نظامی و امنیتی‌اش همه ثروت و سامان جامعه را قبضه کرده و حاصل رنج کارکارگر را خرج تجهیز دستگاه سرکوب، ماجراجوئی نظامی در بیرون مرزها و کانون‌های اشاعه جهل و خرافه می‌نماید.

در ایران  بدحال‌ترین بیمارها هم بدون پیش پرداخت به بیمارستان‌ها راه داده نمی‌شوند و جنازه مردگان را هم برای تسویه حساب گروگان می‌گیرند. در ایران تحت حاکمیت رژیم اسلامی، باید مردم تهیدست بخاطر در دسترس نداشتن یک شیشه شربت سینه، چند قرص تب‌بُر و مسکن و چند کپسول آنتی بیوتیک، در تب و از درد بسوزند و بنالند، در این مملکت باید فرزندان خردسال کارگران و زحمتکشان بخاطر گرانی دارو، ساده‌ترین بیماری‌های‌شان به بیماری‌های مزمن و مهلک تبدیل گردند و تا آخر عمر عوارض آزاردهنده‌اش را تحمل کنند.

در حالی‌که بر اثر تشدید فقر در میان اقشار کم درآمد جامعه و سوء‌تغذیه، شیوع انواع بیماری‌ها و میزان مرگ و میرهای زودرس، روز به روز بیشتر می‌شوند. کمبودهای پزشکی و درمانی، افزایش قیمت داروها سرعت این پروسه را بیشتر و بیشتر کرده است.

بهداشت و درمان رایگان حق مسلم هر شهروندی است. هیچکسی نباید بخاطر در دسترس نبودن خدمات پزشکی و درمانی در رنج باشد. شایسته نیست هیچ انسانی با محروم بودن از خدمات پزشکی و درمانی در بستر بماند و رنج ببرد و بمیرد. انسان امروز سزاوار آن است که صد در صد از سیستم خدمات بهداشتی و درمانی رایگان بهره‌مند باشد. کارگران بسیاری از کشورها در نتیجه سال‌ها مبارزات خود توانسته‌اند دولت‌ها را به تامین بهداشت و درمان شهروندان موظف کنند. اگر کارگران بخش وسیعی از جهان توانسته‌اند با مبارزات خود دولت‌های سرمایه‌داری حاکم را ناچار سازند تا خود را در قبال تامین بهداشت و سلامت جامعه مسئول بدانند، کارگران و زحمتکشان ایران نیز می‌توانند با اتکا به اتحاد و مبارزه متشکل و سازمان یافته خود، خواست بهداشت و درمان رایگان را به این رژیم تحمیل کنند تا بخشی از دستمزدهای پرداخت نشده کارگران و سهمی از ثروت‌های غارت شده مردم را به شکل خدمات درمانی و بهداشتی به آنان برگرداند.

Next Post

دشتیاری؛ جانباختن یک کودک بلوچ بر اثر افتادن در هوتک

س اکتبر 24 , 2023
Share on Facebook Tweet it Share on Reddit Pin it یک کودک هفت ساله در شهرستان دشتیاری بر اثر افتادن در هوتک (گودال ذخیرە آب) جان خود را از دست داد. به گزارش کولبرنیوز روز یک‌شنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲، یک کودک بلوچ بر اثر افتادن در هوتک جان باخت. هویت […]
photo 2023 10 24 11 55 32
Telegram Channel